Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Bafra Ovası’nda Yeni Bir Yem Bitkisi: Maralfalfa

Samsun’un verimli toprakları üzerinde yer alan Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörü için umut verici bir yem bitkisi olan Maralfalfa ile tanışıyor. Bu yüksek verimli yem bitkisi, çiftçilere gelir artışı ve hayvancılıkta verimliliğin artması fırsatı sunuyor.

Maralfalfa Nedir ve Neden Önemli?

Maralfalfa, tropikal iklimlerde yetişen, yüksek protein ve besin değerine sahip, çok yıllık bir yem bitkisidir. Hızlı büyümesi, sık hasat imkanı sunması ve kuraklığa dayanıklı olması diğer yem bitkilerinden ayrıştırır. Bafra Ovası’nın iklimine uyum sağlayan Maralfalfa, bölge çiftçileri için önemli bir alternatif haline geldi.

İHA’nın haberine göre; Ankara’dan dönüş yapan üretici Ahmet Yüksel’in liderliğinde Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez 30 dönüm alanda ekimi gerçekleştirilen bitki, dikildikten sonra 10 ila 15 yıl arasında hasat edilebiliyor.

Proje ile bölgeye ekonomik katkı sağlamayı ve gençleri köylere yeniden yönlendirmeyi amaçlayan Yüksel, büyük bir adım attı.

Yılda 4 Kez Hasat Edilebilen Maralfalfa

Yüksek protein içeren Maralfalfa, mısır silajına kıyasla et ve süt verimini yüzde 30-35 oranında artırıyor. Yılda 2-4 kez hasat edilebilen bu bitki, dönüm başına 50 ila 80 ton verim sunarak üreticilerin ilgisini çekiyor.

Tarım ve Hayvancılığı Canlandırabilir

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, bu tür yüksek besin değerli bitkilerin devlet desteğiyle yaygınlaştırılmasının göçü durdurabileceğini ve tarım-hayvancılığı canlandırabileceğini belirtti.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat: Emlakçılara da yetki verildi

e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisi emlak danışmanlarına da verildi.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.