Ahmet Hakan’dan sokak hayvanları tasarısını görüşen vekillere: Sıkılı yumruklarla müzakere olmaz, kavgayı bırakın yasayı tartışın!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP’nin sunduğu, sokak hayvanlarına ötanazinin yolunu açan ve sokaklarda hiçbir hayvan bırakmamayı amaçlayan yasa tasarısı görüşmeleri sırasında kavga eden milletvekillerine tepki gösterdi.

Hakan, “Sıkılı yumruklarla müzakere olmaz… Sayın Meclis! Kavgayı bırakın yasayı tartışın” diye seslendi.

Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İktidar tarafı sadece sokak hayvanlarının mağduru olan vatandaşlarımızdan söz ediyor. Muhalefet tarafı ise sadece “sokak hayvanlarını öldüremezsiniz” diye haykırıyor. * Sanki hem mağdur vatandaşlarımızın durumunu dikkate almak hem de sokak köpeklerine merhamet perspektifinden yaklaşmak mümkün değilmiş gibi bir hava. * Sayın Meclis. Pazartesi yasayı görüşmeye devam edeceksiniz. Lütfen pazartesiye kadar sakin olmaya çalışın. Lütfen pazartesi günü bağırmadan konuşun, birbirinizi dinleyin. Sıkılı yumruklarınızı gevşetin. Hem sokak köpeklerinin mağduru olan vatandaşlarımızı hem de sokak köpeklerinin yaşam hakkını dikkate alan bir çözümün peşinden koşun. Sizden istediğimiz budur. Sizden beklentimiz budur.”

Yazının tamamını okumak için .

TIKLAYIN – Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri 18 saat sürdü, ilk 3 madde kabul edildi | Meclis’te “yasa iptal” sloganları atıldı, vekiller arasında gergin anlar yaşandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir