Alman sanayiciler 2025’e ilişkin büyüme tahminlerini düşürdü

Alman Sanayi Federasyonu, 2025-2026 Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yayımladı

Alman Sanayi Federasyonu (BDI), Alman Sanayi Günü kapsamında 2025-2026 için ekonomik büyüme tahminlerini ve değerlendirmelerini paylaştı. BDI Başkanı Peter Leibinger imzalı açıklamada, Alman hükümetinin ekonominin toparlanması için reformlara yönelmesi gerektiği vurgulandı.

Güçlü bir ekonominin, egemenliğin ve genel savunmanın güçlenmesinin önemine değinilen açıklamada, Alman sanayisinin ülkenin savunma kabiliyetini arttırarak bölgenin güvenliği için sorumluluk almaya hazır olduğu belirtildi.

BDI açıklamasında, ABD gümrük tarifelerinin küresel ekonomi ve Avro Bölgesi üzerinde baskı oluşturacağı beklentisiyle 2025 yılı için büyüme tahminlerinin revize edildiği ifade edildi. Buna göre, dünya ekonomisi için tahmin yüzde 3,2’den yüzde 2,7’ye, Avro Bölgesi için ise yüzde 1,1’den yüzde 0,8’e düşürüldü.

BDI, Alman ihracatı üzerindeki olası etkileri dikkate alarak, Alman ekonomisinin daralma ihtimalinin yüzde 0,3 olduğunu tahmin etti. BDI, ABD gümrük tarifelerinin uygulanması durumunda Alman ekonomisinde yaklaşık 0,3 puanlık bir büyüme kaybı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Uzun Bir Yol Var Ancak Kararlı Adımlar İle Çıkılabilir

BDI Başkanı Leibinger, uluslararası ticaretteki risklerin arttığına dikkat çekerek, Almanya’nın ekonomisinde yavaşlama yaşandığını belirtti. Leibinger, hükümetin ekonomiye yönelik adımlarının olumlu olduğunu ancak uzun vadede ekonominin güçlendirilmesi için daha fazla yapısal reform gerektiğini söyledi.

Leibinger, “Resesyondan çıkmak için hala uzun bir yolumuz var ancak Alman hükümeti kararlılıkla adımlarını sürdürüyorsa gelecek yıl için umut var” dedi. Savunma kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda destek veren Leibinger, Alman sanayisinin güvenlik ve özgürlük için gereken katkıyı yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Alman ekonomisi, ABD ile AB arasındaki gümrük vergisi anlaşmazlığı ve küresel ticaretteki belirsizlikler nedeniyle zorlanmaya devam ediyor. Almanya’nın imalat sektörüne yüksek bağımlılığı, ekonomiyi zayıf kılıyor ve yapısal sorunlar büyümeyi frenliyor.

Özellikle ABD ile ticaret hacmindeki artış dikkat çekerken, Almanya’nın ekonomik büyüklüğü ve ihracatındaki payı göz önünde bulundurulduğunda, ekonomideki zorluklar daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Related Posts

Kurultay davası sonrası yükselişe geçmişti: Borsa 19 Mart’tan sonra ilk kez bu seviyeyi gördü

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün CHP’nin Kurultay davası ile yükselmeye başladı. Dava başladığında dolar, euro, altın düşerken BIST 100 endeksi yükselmeye başladı. Davanın duruşması sonlanıp erteleme kararı çıknca da yükseliş hız kazandı …

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı

Enflasyonun hamburgere dudak uçuklatan yansıması: Hamburgere 4 yılda yüzde 709 zam geldi!

Ekonomide kriz yok diyen iktidarın aksine, yurttaş her geçen gün artan fiyatlarla boğuşuyor. 2021’de 53 liraya satılan hamburger menüsü bugün 429 liraya çıkarken, üç yılda fiyat artışı yüzde 709’u buldu.

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Yozgat Üniversitesi’nin endüstriyel kenevir alanında ürettikleri tanıtıldı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 2020 yılında “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşan üniversite olarak ilan edilen Yozgat Bozok Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından bugüne kadar yapılan ortaya konulan ürünlerin …