Bakanlığa devredilen müze harabeye döndü

Erzurum’da Çat Belediye Başkanı CHP’li Arif Hikmet Kılıç tarafından yaptırılan ve 2018 yılında dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hizmete açtığı İslam Eserleri Müzesi belediyenin 2019’da AKP’ye geçmesiyle el değiştirdi. 

AKP’li Belediye Başkanı Melik Yaşar tarafından 2022’de protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen İslam Eserleri Müzesi bakımsızlık ve ihmal yüzünden harabeye döndü.

İlçeyi 2023 seçimlerinde yeniden kazanan CHP’li Arif Hikmet Kılıç, harabeye dönen binayı yeniden belediyeye kazandırdıklarını açıkladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geri alınan müze binası, bu kez ‘Kongre ve Kültür Merkezi’ olarak yeniden düzenlenecek. Çat Belediye Başkanı Kılıç konuyla ilgili şunları söyledi:

“İlçemizin kültürel mirasını koruyarak, halkımızın kullanımına sunmak üzere önemli bir adım attık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen müzemizi geri alarak, halkımızın buluşma noktası haline getireceğimiz Kongre ve Kültür Merkezi için çalışmalarımıza başladık.

Bu dönüşüm, ilçemizin sosyal ve kültürel dinamizmini artıracak. Kongre ve Kültür Merkezi olarak hizmet verecek bu mekân, konferanslar, seminerler, düğünler, sergiler ve kültürel etkinliklerle ilçemizin kültürel hayatına canlılık katacak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir