Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Gizemli Kutu Şikayetleri Artıyor: Tüketiciler Mağdur Durumda

Son zamanlarda sosyal medyada popüler markaların taklit edilerek, vatandaşlara çekilişle yüksek fiyatlı hediyeler vaad eden ‘Gizemli Kutu’ satışlarıyla ilgili olarak artan şikayetler dikkat çekiyor. Mağdur olan tüketiciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurarak yaşadıkları sorunları bildirdi. Şikayetler genellikle internet sitelerinden yapılan alışverişlerde ürünlerin gönderilmemesi, iade edilen ürünlerin bedelinin iade edilmemesi, ya da minimum kutu içeriği değerinden düşük ürünlerin gönderilmesi gibi konuları içeriyor. Ticaret Bakanlığı, söz konusu şikayetler üzerine 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlattı ve ilgili firmalar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

‘Sahiplerine Uyarılar’ – Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık

Zararlı ‘Gizemli Kutu’ satışlarıyla ilgili uyarılarda bulunan bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, tüketicilerin kart bilgilerinin ele geçirilip dolandırılabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Kırık, bu tür satışlarda kart bilgilerinin paylaşıldığı anda hesaplardan para çekilebileceğini ve tüketicilerin mağdur duruma düşebileceğini vurguladı. Sahte siteler aracılığıyla popüler markaların ve giyim firmalarının taklit edilerek vatandaşların kandırıldığını belirten Prof. Dr. Kırık, bu sitelerde yüksek vaatlerle hediye kazanma vaadiyle tüketicilerin yanıltıldığını söyledi. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

‘Suç Duyurusunda Bulunun’ – Prof. Dr. Ali Murat Kırık’tan Vatandaşlara Çağrı

Prof. Dr. Ali Murat Kırık, sözde kampanyalara katılan vatandaşların hukuki sorunlarla karşılaşmamaları için Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na müracaat etmeleri gerektiğini belirtti. Vatandaşların sponsorlu reklamlara karşı dikkatli olmaları, web sitelerinin güvenilirliğini kontrol etmeleri ve banka/kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini söyledi. Ayrıca vatandaşların bu tarz dolandırıcılık girişimlerini siber emniyet güçlerine bildirmesi ve hukuksal süreçte suç duyurusunda bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Ekonomist Artunç Kocabalkan: Altın yeniden 4000 dolarlara tırmanabilir

Pakistan’da enflasyon düşüş trendinde

Pakistan’da uzun süredir yüksek seyreden enflasyon, Haziran ayında belirgin bir rahatlama yaşadı. Mayıs ayındaki %3,5 seviyesinden %3,2’ye inen yıllık enflasyon, özellikle gıda ve alkolsüz içecekler, giyim ve ayakkabı ile alkollü içecekler ve tütün …

Kurultay davası sonrası yükselişe geçmişti: Borsa 19 Mart’tan sonra ilk kez bu seviyeyi gördü

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün CHP’nin Kurultay davası ile yükselmeye başladı. Dava başladığında dolar, euro, altın düşerken BIST 100 endeksi yükselmeye başladı. Davanın duruşması sonlanıp erteleme kararı çıknca da yükseliş hız kazandı …

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı

Enflasyonun hamburgere dudak uçuklatan yansıması: Hamburgere 4 yılda yüzde 709 zam geldi!

Ekonomide kriz yok diyen iktidarın aksine, yurttaş her geçen gün artan fiyatlarla boğuşuyor. 2021’de 53 liraya satılan hamburger menüsü bugün 429 liraya çıkarken, üç yılda fiyat artışı yüzde 709’u buldu.