Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Migren Hastaları ve Mevsimsel Geçişler

Migren hastaları mevsimsel geçişleri en yoğun şekilde hisseden gruptur. Migren, sıklıkla kadınları etkileyen ve ataklar halinde gelen bir baş ağrısı sendromu olarak tanımlanmaktadır. Migrenle ilgili önemli noktalara dikkat çeken Liv Hospital Vadistanbul Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migrenin hava değişiklikleri gibi faktörlerle tetiklenebileceğini vurguladı.

“Hava Değişikliklerinin Migren Üzerindeki Etkisi”

Bahar aylarının migren hastaları için zorlu geçişler barındırdığını belirten Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migren ataklarını tetikleyen unsurlar arasında hava değişikliklerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Değişken hava koşullarının basınç farkı ve nem gibi değişkenleri tetikleyerek ağrıya neden olabileceğini belirten Öztürk, lodosun migren ataklarını sıklaştırabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, hava değişimlerinin migren atağı nedeniyle hastanelere başvuru oranlarının arttığına dikkat çekerek, özellikle sıcak ve nemli havalarda bu tür başvuruların daha fazla olduğunu ifade etti.

Migren Tedavisi ve Öneriler

Hava değişikliklerinin migren üzerindeki etkileri hakkında konuşan Prof. Dr. Ayhan Öztürk, migren hastalarının yaşam tarzlarını gözden geçirmesinin önemli olduğunu belirtti. Tetikleyici faktörlerden kaçınmanın ve migren atağı önleyici tedavilerin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle migren aşıları ve Anti-CGRP tedavileri gibi yeni yöntemlerin migren ataklarını engellemede etkili olduğunu ifade eden Öztürk, belirli tip migren atakları için spesifik tedaviler önerdiğini söyledi.

Migren Hastaları İçin Öneriler

Migren hastalarının dikkat etmesi gereken noktaları belirten Prof. Dr. Öztürk, uyku düzenine, hava değişimlerine ve stresle başa çıkma yöntemlerine ayrıca değindi. Polen yoğunluğunun olduğu dönemlerde açık havada kalmamaya özen gösterilmesi gerektiğini paylaşan Öztürk, yoga ve meditasyon gibi gevşeme tekniklerinin de migren atağının şiddetini azaltabileceğini belirtti. Migrenin kişiye özgü tetikleyicileri olabileceğini söyleyen Öztürk, atakların arttığı dönemlerde mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.