LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS Hazırlığındaki Ailelere Kaygı Yönetimi Önerileri!

LGS heyecanı devam ediyor. Profesyoneller, LGS’ye yaklaşan adaylar ve aileleri için kaygı konusunda uyarılarda bulundu. Kendinizi kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Sınavlar öncesi öğrencilerin kaygı yaşayabileceğini belirten uzmanlar, kaygının öğrenilen bilgilerin sınavda etkili bir şekilde kullanılmasını engellediğini ve başarısızlığa neden olduğunu vurguluyor.

LGS sınavına yaklaşırken sınav kaygısının gerçek performansı etkilediğini belirten Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sadece sınav gününü ve sonucunu düşünmeyin. Sevdiklerinizle zaman geçirin. tavsiyesinde bulundu. Ailelere dikkat etmeleri gereken noktalara da değinen Taşkın, pozitif gibi görünen ancak çocuklarda ciddi kaygıya neden olabilen ‘sen yaparsın, sen en iyi liseye layıksın’ gibi sözlerin kaçınılması gerektiğine dikkat çekti ve kontrol edemeyen bir ebeveynin devamlı çocukla olmasının doğru olmadığını belirtti. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, 15 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde sınava girecek öğrencilere ve ailelerine kaygı yönetimi hakkında önerilerde bulundu.

Kaygıyı baskılamayın, kontrol altında tutmaya çalışın!

Sınav kaygısının, önceden öğrenilen bilgilerin sınav sırasında etkili bir şekilde kullanılmasını engellediğini ve başarının düşmesine yol açtığını belirten Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sınavın anlamı, zihindeki önemi, ailesi ve arkadaşlarındaki yeri ve sınava verdiği değer, sınav kaygısını etkiler dedi. Stresle başa çıkmak için adımlar olduğunu belirten Taşkın, Gerçekçi olmayan düşünceleri gözden geçirmek ve değiştirmek önemli. Nefes alma ve gevşeme egzersizleri, kaygıyı bastırmak yerine belirli bir seviyede tutmak ve dikkati başka yerlere odaklama teknikleri, kullanılabilecek baş etme yöntemleridir. şeklinde konuştu.

Sadece sınav günü ve sonucunu düşünmeyin!

Sınav kaygısının gerçek performansı etkilediğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Kaygıya kapılırsanız, gerçek potansiyelinizin altında bir sonuç alırsınız. uyarısında bulundu. Taşkın, dikkat edilmesi gereken diğer noktaları şu şekilde sıraladı: Sınavdan önce uyku düzeninizi düzeltin, beslenmeye önem verin, beden ve rahatlama egzersizleri yapın, negatif düşüncelere takılmayın, odak noktanızı değiştirebiliyorsanız, sevdiklerinizle zaman geçirin. Son gün ders çalışmayın!

Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, sınav öncesi çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Sınav öncesinde ailelerin çocuklarına olumlu geri bildirimlerde bulunması gerektiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sonuç yerine sürecin önemli olduğunu çocuğa anlatılmalı ve çocuk yaptığına değer verilmelidir. Sınav öncesi ve sonrası aileler destek olmalı, çocukları bir başkasıyla kıyaslamamalıdır. dedi. Ailelerin empati yaparak çocuklarının heyecanını anladıklarını belirtmeleri gerektiğini kaydeden Taşkın, Aileler çocuklarını cesaretlendirmelidir. Sonuç ne olursa olsun, çocuğunuzun sevildiğini bilmesi gerekir. Sınav gününde ailenin heyecanı sınavla ilgili olmamalıdır. Bilinmeden pozitif bir şekilde söylenen ‘sen yapabilirsin, sen en iyi liseye gidersin’ cümleleri çocuklarda büyük kaygıya neden olabilir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.