MANİSA BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025: Manisa’da Kurban bayram namazı saat kaçta? Diyanet Manisa Kurban Bayramı namaz saati

Manisa Bayram Namazı Saati ve Kurban Bayramı Et Kesim Uyarıları

Manisa’da bayram namazı ile Kurban Bayramına ibadetle başlayacak olan vatandaşlar, internet üzerinden Manisa ve tüm illerin Bayram namazı saat araştırmalarına başladı. Peki, Türkiye genelinde ve Manisa’da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm illerin namaz saati verileri

MANİSA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Manisa’da bayram namazı 6 Haziran Cuma günü saat 06.20’de kılınacak.

TÜM İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KURBAN BAYRAMINDA ET KESİM UYARISI

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyeni Hale Aslantaş, Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin hemen tüketilmemesi gerektiğini belirterek, en az 24 saat buzdolabında dinlendirilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı’nın paylaşma ve bereketi simgeleyen önemli dini bayramlardan biri olduğunu vurgulayan Diyetisyen Aslantaş, bayramda sofraların vazgeçilmezi olan kurban etlerinin sağlıklı tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

“Rigor mortis evresi etin sertleşmesine neden olur”

Yeni kesilen kurban etlerinin hemen tüketilmemesi gerektiğini belirten Aslantaş, “Et, kesildikten sonra ‘rigor mortis’ yani ölüm katılığı evresine girer. Bu dönemde et sertleşir ve sindirimi zorlaşır. Etin en az 24 saat buzdolabında bekletilmesi, hem lezzetini artırır hem de daha kolay sindirilmesini sağlar. Özellikle mide rahatsızlığı olan bireylerin bu kurala dikkat etmesi önemlidir.” dedi.

Et saklama kuralları

Etlerin sağlıklı şartlarda saklanmasının besin değerini korumak ve gıda zehirlenmelerini önlemek açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Aslantaş, “Kurban etleri büyük parçalar halinde değil, günlük veya haftalık tüketime uygun porsiyonlara ayrılmalı. Etler yıkanmamalı, ancak dinlendirilmeli ve üzerindeki yabancı maddeler temizlenmeli. Etler hava almayacak şekilde buzdolabı poşeti, streç film ya da vakum poşetlerine sarılmalı. Buzdolabında 0-4 derecede 3-5 gün, derin dondurucuda ise eksi 18 derecede 6-12 ay saklanabilir.

En sağlıklı kurbanlık et hangisi?

Kurbanlık hayvan türleri arasında dana, kuzu, keçi ve deve etlerinin farklı besin değerlerine sahip olduğunu söyleyen Aslantaş, “Dana eti en yüksek protein oranına sahiptir. Keçi eti ise en az yağ ve kolesterol içeren et türüdür. Kuzu eti daha yağlı ve kalorilidir. Tüm kırmızı etler demir, çinko, B12, B6, selenyum ve fosfor açısından zengindir.” dedi.

Kolesterol ve kalori değeri önemli

Etin yağ içeriğinin kalori ve kolesterol düzeyini etkilediğini belirten Aslantaş, “100 gram keçi etinde sadece 2-3 gram yağ ve yaklaşık 120-130 kcal bulunur. Kuzu eti ise daha yağlı olup, 100 gramında 10-17 gram yağ ve 220-260 kcal içerebilir. Kolesterol hassasiyeti olanlar için keçi veya yağsız dana eti daha uygun seçeneklerdir.” diye konuştu.

Bayramda nasıl beslenmeliyiz?

Kurban Bayramı’nda sindirim sorunları yaşamamak için dengeli beslenmenin önemine değinen Aslantaş, “Et porsiyonları dengeli olmalı, yanında bol sebze ve salata tüketilmeli. Lifli karbonhidratlar, yeterli su tüketimi ve sütlü tatlılar tercih edilmeli. Etler, kavurma yerine haşlama, fırınlama veya ızgara yöntemleriyle pişirilmeli.” tavsiyesinde bulundu.

Sağlıklı bayram menüsü önerisi

Diyetisyen Aslantaş, bayram sabahı için yeşillikler, haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği ve şekersiz çaydan oluşan hafif bir kahvaltı önerirken, öğle ve akşam yemeklerinde ise sebze ağırlıklı ve az yağlı et yemekleriyle birlikte yoğurt, bulgur pilavı ve çorbanın tercih edilmesini önerdi.

“Bu özel günleri sağlıklı ve keyifli hale getirmek elimizde.” diyen Aslantaş, et tüketiminde ölçülü olunması, etlerin doğru saklanması ve dengeli beslenmenin bayramı daha sağlıklı geçirmenin anahtarı olduğunu belirtti.

Related Posts

TYT’de son 5 yılın en kolay soruları geldi

Eğitim uzmanları YKS 2025 sınav sorularının, geçmiş yıllara göre kolay gelme beklediklerini önceki gün SÖZCÜ’ye anlatmıştı. Çeldirici sorular ve uzun paragraf soruları ile zamanı doğru kullanmaları için adayları uyaran uzmanlar, soruların bekledikleri gibi kolay geldiğini söyledi.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İL İL | Bugün (20 Haziran) hava nasıl olacak, İstanbul’a yağmur yağacak mı? Meteoroloji’den son dakika sağanak uyarısı: Pazar günü sıcaklık düşüyor!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken, sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre, cuma günü Trakya kesimi, Kars çevreleri, Erzurum’da sağanak yağış görülecek. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren kuzey kesimlerde yağışla birlikte azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor. Peki, bugün hava nasıl olacak, İstanbul’da yağmur yağacak mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 20 Haziran hava durumu değerlendirmeleri.

Zilhicce ayı bitti mi, ne zaman bitecek? Diyanet İşleri Başkanlığı Hicri Takvimi: 2025 Zilhicce ayı son günü

Kurban Bayramının (Zilhicce Ayının 10 – 11 -12 ve 13. günlerinde kutlanır) geride kalmasıyla birlikte Zilhicce Ayı son tarihi merak edilip araştırılıyor. Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Hicri ayların başlangıcı ve bitişi bir önceki başlangıç ve bitiş tarihinden 10 – 11 gün daha erken bir tarihe denk geliyor. Hesaplamalar ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılıyor. Peki, 2025 Zilhicce ayı ne zaman bitecek? İşte merak edilip araştırılan tarihle ilgili ayrıntılar…

ATA AÖF bütünleme sınav tarihleri açıklandı mı? ATA AÖF bütünleme sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bahar dönemi bütünleme sınavları için geri sayım başladı. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav tarihleri açıklandı mı? ATA AÖF bütünleme sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA (ösym giriş ais) || Üniversite sınavı geri sayım… YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS için giriş belgeleri de yayınlandı. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümlerine girmek isteyen adayların heyecanla beklediği YKS sınavı haziran ayında 81 ilde organize edilecek. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan söz konusu sınav öncesi üniversite sınavı yerleri ÖSYM’nin AİS ekranından erişime açıldı. YKS kapsamında, 21 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek. Peki, YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır? YKS sınav giriş belgesi alma ekranı…

Okullarda son ders zili 20 Haziran’da çalacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, cuma günü karne alarak yaz tatiline girecek – Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki ders içeriklerinin yüzde 35 sadeleştirildiği yeni müfredat, bu eğitim öğretim yılının başlamasından itibaren okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde ilk kez uygulandı.