Tavuk Etinin Hijyeni Hayati Öneme Sahip

Tavuk Eti Hijyenine Dair Uyarılar

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, tavuk eti tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli hususları açıkladı.

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin mikroorganizmaların üremesi için ideal bir ortam oluşturduğunu belirterek, pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılacak hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Tavuk etinin tüm aşamalarında hijyenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çon, tavuk ürünlerinin çiftlikten tüketiciye kadar olan süreçte titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

Hijyen Kurallarına Uymak Hayati Önem Taşır

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin uygun şekilde muhafaza edilmediği durumlarda bakteri bulaşma riskinin arttığını söyledi. Özellikle tavuk etinin pişirildikten sonra dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen Çon, pişmiş ürünün temas ve saklama koşullarının da önemli olduğunu belirtti.

Çon’a göre, tavuk eti uygun şekilde tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Pişmiş tavuk ürünlerinin uygun şekilde saklanmaması halinde kısa sürede bakteri üremesi başlayabilir ve bu da sağlık risklerini artırabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Prof. Dr. Çon, işletmelerin ve bireylerin tavuk eti tüketirken hijyen kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Tavuk ürünlerinin uygun sıcaklıkta muhafaza edilmesi, tekrar tekrar ısıtılmaması ve hijyenik koşullar altında servis edilmesi önemli bir husustur.

Tavuk eti tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çon, uygun pişirme ve saklama koşullarına riayet edilmesinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Bakan Işıkhan’dan nadir hastalıkların tedavisine destek açıklaması: Hemofili A hastalarına evde tedavi kolaylığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, nadir hastalıkları olan vatandaşların tedavi süreçlerine destek sağladıklarını belirtti. Işıkhan paylaşımında, “Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların tedavi süreçlerine destek amacıyla 2024’te yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için 54,4 milyar lirayı buldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Ağızdan nefes almak dişleri çürütüyor! Diş gıcırdatanlar da bu gruba dahil

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.

Şoke eden olay: İki böbreğinden 300’ün üzerinde taş çıktı

Kars’ta gerçekleştirilen ameliyatta, bir hastanın iki böbreğinden toplam 300’ün üzerinde taş çıkarıldı. Üroloji uzmanları böyle bir vaka ile ilk kez karşılaştıklarını belirtti.