‘Tüketiciler markalarla ortak değerlerde buluşmak istiyor’

“`html

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde Toplum 5.0 Üzerine Tartışmalar

ULUSLARARASI Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde gerçekleştirilen ‘Toplum 5.0: Büyük Dönüşüm’ başlıklı panelde, BSH Türkiye CEO’su Alper Şengül önemli açıklamalarda bulundu. Şengül, “Sürdürülebilirlik, günümüzde tüketicilerin en fazla önem verdiği konuların başında yer alıyor. Artık tüketiciler, markalarla benzer değerlerde bir araya gelmeyi arzuluyor” ifadelerini kullandı.

UEZ 2025’in ikinci gününde düzenlenen bu panel, BSH sponsorluğunda hayata geçirildi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen İmran Gürakan, Ankara TEKMER CEO’su olarak zirvenin ana temasına ilişkin önemli vurgu yaptı. ‘Toplum 5.0’ kavramıyla ilk defa 2019 yılında tanıştığını belirten Gürakan, bu kavramın insan odaklı teknoloji kullanımını öne çıkardığını dile getirdi. Toplumların sanayi evresinden dijital çağa geçişini hızlandıracak olan Toplum 5.0’ın, yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti ve robot teknolojisi gibi alanlarda yeni bir vizyon sunduğunu belirtti.

Tüketicilerin Talepleri Artıyor

Global ölçekte faaliyet gösteren BSH, Türkiye’nin en önemli pazarlarından biri olduğunu aktararak konuşmasını sürdüren Alper Şengül, “Şirketimizin esas hedefi, evlerde yaşam kalitesini yükseltmek. Ancak bu hedefe ulaşmak, beklenenden çok daha zor. Tüketicinin ihtiyaçlarına paralel şekilde hareket etmek, onlarla birlikte gelişmek bizim için son derece önemli” dedi.

Günümüzde teknolojiye erişimin artmasıyla birlikte dijitalleşmenin, sürdürülebilirliğin ve ürünlerin kişiselleştirilmesinin ön plana çıktığını kaydeden Şengül, “Türkiye’de 30 yıldan fazla bir süredir varlık sürdürüyoruz. Tüketicilerimizle birlikte büyüyerek, büyük bir deneyim kazandık. Özellikle son 10 yılda akıllı ev cihazları konusunda lider bir konumda yer alıyoruz. Başlangıçta bu ürünlere yönelik talep çoğunlukla büyük şehirlerdeki belirli gelir gruplarından geldi; artık ise her kesim en iyi hizmeti ve en kaliteli ürünü talep ediyor” dedi.

Sürdürülebilirlik, Tüketici Önceliği

Bir markadan beklenenlerin başında kaliteli ürün, güvenilir servis ağı ve akıllı teknolojilerin geldiğini ifade eden Şengül, “Tüketicilerin beklentilerini karşılamak için şirket içinde de bir kültürel dönüşüm gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sürdürülebilirlik, artık sadece bir trend olmanın ötesinde, stratejik bir öncelik. Bu değerleri benimseyerek, tüketici ile aynı amaçları paylaşmak ve onları dinlemek zorundayız” dedi.

Veri Kullanımındaki Düzensizlikler

FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, ‘Toplum 5.0: Büyük Dönüşüm’ kavramını değerlendirirken, bunun henüz ulaşılabilir bir hedef olmaktan çok bir moda kavramı olduğunu vurguladı. Abdula, toplumun, veri ve bilgi bolluğuna rağmen bu bilgileri etkin bir biçimde değerlendiremediğine dikkat çekti.

Toplum 4.0 ve 5.0 arasındaki temel farklara da değinen Abdula, dördüncü aşamadaki ‘akla duyarlılık’ ile beşinci aşamadaki ‘insana duyarlılık’ anlayışının, uygulamaları bakımından farklılık gösterdiğini belirtti. Türkiye’de yerelleştirilmeden bu kavramların tartışılmasının eksik kalacağını belirtirken, teknolojik dönüşümün yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Geleceğin Kazananları Sürdürülebilir Olacak

Veri Enstitüsü Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Ağırdır, iş dünyasında sürdürülebilirlik hedeflerinin önemine vurgu yaparak, şirketlerin sadece ürün satmanın ötesinde, bireylerin hayatını olumlu yönde etkileyen bir strateji benimsemeleri gerektiğini dile getirdi. “Şirketler, insanlara ne kadar sadık olduklarını düşünmelidir. Sadece daha fazla satış yapmak değil, aynı zamanda topluma değer katan bir marka olmak önemlidir” dedi.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Koç ise eğitim sisteminin bireyleri nasıl bir insan ve toplum şeklinde yetiştirmesi gerektiği üzerine düşüncelerini paylaştı. “Bakış açımızı değiştirerek, eğitimde bireysel ihtiyaçları zenginleştiren bir yaklaşımı benimsemeliyiz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan!

BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Reklamdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

“`

Related Posts

Gücünü toryumdan alan reaktör: Çin, sessizce yeni enerji çağına mı giriyor?

Gobi Çölü’nde yer alan deneysel reaktör, klasik nükleer yakıtların dışında toryum ve erimiş tuzla çalışıyor. Bu teknoloji, hem kesintisiz enerji üretimi hem de nükleer güvenlik açısından dikkat çekici sonuçlar vadediyor.

Nintendo, Switch kullanıcılarını etkileyen hata kodu için yeni güncelleme yayınladı

Nintendo’nun bu hafta başında yayınladığı 20.0.0 numaralı sistem güncellemesi, bazı kullanıcılar için ciddi bir sorunu da beraberinde getirdi. Yeni “Sanal Oyun Kartları” gibi dikkat çeken özelliklerle gelen güncellemenin ardından, bazı Switch …

Google NotebookLM kendi uygulamasına kavuşuyor

Google genelde son kullanıcıya yönelik yapay zekâ özelliklerini Gemini ara yüzü üzerinden sunuyor ancak akademik gibi görünse de herkesin kolay bir şekilde yararlanabileceği ikinci bir ara yüzü daha var.  Google NotebookLM cebinize giriyor …

Google ve Apple tekeline karşı koalisyon kuruluyor!

Google ile Apple’ın uygulama mağazaları üzerindeki hakimiyetine karşı dikkat çeken bir girişim yapılıyor. Meta ve Spotify’ın başını çektiği bir grup şirket, “Rekabetçi Mobil Deneyim Koalisyonu” adıyla bir ittifak kurdu. Koalisyon, iki teknoloji …

Game Pass’ten mayıs ayında kaldırılacak oyunlar

Xbox Game Pass kütüphanesinden mayıs ayında ayrılacak oyunlar açıklandı.

Sanal enerji santralleri şebekelerin vazgeçilmezi haline geliyor

Sanal enerji santralleri (Virtual Power Plants – VPP), çok sayıda küçük enerji üreticisini (ev tipi güneş panelleri, bataryalar, elektrikli araçlar vb.) bir yazılım platformu aracılığıyla bir araya getirerek büyük ve esnek bir enerji kaynağı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir