Yeşilay’ın yeni Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç oldu

Yeşilay’ın 74. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, genel başkanlığa Doç. Dr. Mehmet Dinç seçildi. Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirilen toplantıya şube temsilcileri ve delegeler katıldı. Toplantıda, yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

Yeşilay Yönetim Kurulu’nun 71., 72. ve 73. dönemlerinde görev yapan Doç. Dr. Mehmet Dinç, genel başkanlık görevini Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ten devraldı. Açık oylama sonucunda, Yeşilay 74. Dönem Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Doç. Dr. Dinç, Doç. Dr. Muhammed Tayyip Kadak, Sümeyye Ceylan, Prof. Dr. Murat Şentürk, Dr. Mehmet Güllüoğlu, Çetin Dönmez, Ülkenur Büke, Çağrı Soyer, Dr. Şeyma Halaç, Doruk Malhan, Yasin Erol, Gaye Somuncu Yılmaz ve Prof. Dr. Şule Alan seçildi. Yedek üyeler ise Samet Koca, Dr. Hüseyin Hayri Nuroğlu, Dr. Sena Sezgin, Siret Albayrak, Neslihan Karagöz, Fatih Kışla ve Elif Yaman oldu.

YEŞİLAY’IN BAŞARILARI VE GELECEK PLANLARI

Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün görevi süresince Yeşilay, yurt içinde ve yurt dışında hizmet sahasını genişletti. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin (YEDAM) sayısı, KKTC dahil olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde 107’ye ulaştı. YEDAM Danışma Hattı’nı arayanların sayısı 1 milyonu geçti ve Yeşilay şubelerinin sayısı Türkiye genelinde 120’ye yükseldi. Dünya genelinde ise Yeşilay’ın bulunduğu ülke sayısı 97’ye ulaştı.

EĞİTİM VE FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Yeşilay’ın Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı ile her yıl 10 milyonu aşkın öğrenciye ve 3 milyon yetişkine bağımlılıklara karşı farkındalık kazandırılıyor. Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı kapsamında 2019’dan bugüne kadar risk tespit edilerek program uygulanan 3 bin 110 öğrenci bulunuyor. Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitim Programı ise 2022-2023 eğitim yılında 121 binden fazla öğrenciye uygulandı.

SPOR VE SANAT FAALİYETLERİ

Yeşilay Spor Kulübü, Türkiye genelinde 110 kulübe ulaştı ve toplam lisanslı sporcu sayısı 2 bin 73, faal sporcu sayısı ise 1203 oldu. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’na 2023 yılı itibarıyla toplam 10 bin 69 eser başvurdu. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na ise bugüne dek 1 milyon 179 bin 396 eser katıldı. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na ise 5 bin 660 eser gönderildi.

YENİ GENEL BAŞKAN’IN VİZYONU

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, kuruluşun bugüne kadar hayata geçirdiği faaliyetlerin başarısının temelinde, kurumun kendini sürekli yenilemesi, dinamik yapısını koruması ve aktif bir sivil toplum kuruluşu olmasının yattığını belirtti. Dinç, “Önümüzdeki dönemde de Yeşilay’ın gelişimine katkıda bulunacağız ve bağımlılıkla mücadele bayrağını çok daha yukarılara çıkaracağız.” dedi.

DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ KİMDİR

1980 yılında İstanbul’da doğan Doç. Dr. Mehmet Dinç, Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden mezun oldu. RMIT Üniversitesi’nde Eğitim üzerine, Okan Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji üzerine, Melbourne Üniversitesi’nde Narrative Terapi üzerine yüksek lisans yaptı. Doktorasını ise Marmara Üniversitesi’nde internet bağımlılığı üzerine tamamladı. Melbourne Üniversitesi’nde misafir akademisyen olarak bulundu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji bölümünde çalışıyor ve Dulwich Centre Uluslararası Fakülte Kurulu Üyeliği yapıyor. Dijital Bağımlılıklar, Psikolojik Dayanıklılık ve Narrative Terapi üzerine çalışmalarına devam eden Dinç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir